.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Αρθρα
Μέτρα Πυρασφάλειας σε Τραπεζικά Καταστήματα PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ. 3/6/2010 – 22:00

Του Νικολάου Γ. Διαμαντή

Υποστρατήγου Π.Σ. ε.α- Νομικού

Συμβούλου Πυρασφάλειας & Πολιτικής Προστασίας

Αντιπροέδρου του Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας

Το άρθρο είναι αναρτημένο και στο blog.interaigis.gr 

Δεν αρκεί το νόμιμο, δεν μας καλύπτει το τυπικό, είναι αναγκαίο το ουσιαστικό

Περισσότερα...
 
Ο.Ε.Σ. και τώρα η ώρα της καρέκλας; PDF Εκτύπωση E-mail

 Δημ. 19/3/2010 – 23:38

Δημητρίου Σπ. Γεωργαλή

Προέδρου Πανελλήνιου Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας

Πλησιάζει η κρίσιμη συνεδρίαση των εκλεγμένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων και οι Ευρυτάνες που αγαπάμε αυτό το συντονιστικό όργανο αγωνιούμε σκεπτόμενοι τις προηγούμενες καταστάσεις πριν ένα χρόνο, που οδήγησαν την Ο.Ε.Σ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Περισσότερα...
 
Πέντε προτάσεις για την ανασυγκρότηση της ΟΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

 Δημ. 21/12/2009- 19:00

Δημητρίου Σπ. Γεωργαλή

Προέδρου Πανελλήνιου Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας

Παραθέτουμε την άποψή μας για την ανασυγκρότηση της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, ύστερα και από την παραπομπή του φακέλου για διορισμό διοικούσας επιτροπής στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι παρακάτω προτάσεις, απηχούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη, οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση, στα αρμόδια συλλογικά μας όργανα και θα αποτελέσουν ολοκληρωμένη πρόταση, εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί Γ.Σ. για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας της Ο.Ε.Σ.

Στόχος μας είναι να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια βιώσιμης επαναλειτουργίας του εν λόγω οργάνου, το οποίο κατά την ταπεινή μας άποψη έχει να επιτελέσει σημαντικό ρόλο σε πολλά επίπεδα, ενόψει μάλιστα και της κατάργησης της Νομαρχίας, στα πλαίσια εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης.

Περισσότερα...
 
Υπουργείο Προστασίας του πολίτη - Νέο Υπουργείο – Διαχρονική Ανάγκη PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ. 18/11/2009 - 20:00

Του Νικολάου Γ. Διαμαντή Υποστρατήγου Π.Υ./ ε.α.

Αντιπροέδρου Πανελλήνιου Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας

Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της χώρας Γεώργιος Α. Παπανδρέου σχηματίζοντας, μετά τη λαϊκή εντολή της 4ης Οκτωβρίου 2009, την κυβέρνησή του, υπηρετώντας τις αρχές της σύγχρονης διακυβέρνησης και υλοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του προέβη σε μια σειρά από δομικές αλλαγές στη σύνθεσή της ανακατανέμοντας αρμοδιότητες, συνθέτοντας και δημιουργώντας νέα Υπουργεία, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο και τις προτεραιότητές του.

Μεταξύ των νέων Υπουργείων ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία αλλά και με σημειολογική αναφορά, ήταν η δημιουργία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το νέο Υπουργείο, όπως προκύπτει από τις αρμοδιότητες και τη δομή του σίγουρα δεν είναι το παλιό Δημόσιας Τάξης με άλλη ονομασία.

Περισσότερα...
 
Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων PDF Εκτύπωση E-mail
 Δημ. 7/7/2009 – 14:00

Η ομπρέλα για Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση

Δημητρίου Σπ. Γεωργαλή

Προέδρου Πανελλήνιου Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας 

Συμπληρώνεται ένας χρόνος και πλέον από τότε που το μεγαλύτερο συλλογικό όργανο σε Πανελλαδικό επίπεδο συντονισμού δράσεων των κατά τόπους συλλόγων του νομού μας, έχει περιέλθει σε πλήρη απραξία, λόγω των γνωστών προβλημάτων και της προσφυγής στο Πρωτοδικείο για εξεύρεση νομικής λύσης, στη διοίκησή του.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις στην Ελλάδα, περί απόδοσης ή ανάληψης ευθυνών ουδείς λόγος μέχρι σήμερα. Το στραβό κλίμα και το στραβό αρμένισμα  φαινόταν βέβαια αρκετό καιρό, αλλά κανείς δεν ήθελε να πιάσει την καυτή πατάτα στα χέρια του και έτσι φτάσαμε στο γνωστό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρωδία Γενική Συνέλευση του 13ου Συνεδρίου της Ο.Ε.Σ. που έγινε την 14/12/2008, στην οποία υπήρξαν φαντασμαγορικές αυτοπροβολές προσώπων, αναλύσεις, στόχοι, δήθεν προοπτικές, αλλά η ουσία διαφάνηκε λίγες μέρες αργότερα, όταν απογυμνώθηκε η πραγματικότητα και μέχρι σήμερα παραμένει ακέφαλο το σημαντικότερο συντονιστικό όργανο όλων των Συλλόγων της Ευρυτανίας.
Περισσότερα...
 
Άρθρο για τα προβλήματα του Δήμου Φουρνάς Ευρυτανίας PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ. 7/10/2008 – 16:00

Άρθρο για τα προβλήματα του Δήμου Φουρνάς Ευρυτανίας

του Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Νίκου Διαμαντή - Υποστρατήγου Π.Υ. ε.α.— Νομικού

Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο 3ο τεύχος του περιοδικού Περιφέρεια & Αυτοδιοίκηση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Νίκου Διαμαντή.

Δήμος Φουρνάς Ευρυτανίας αξίζει να πας

 

«ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, μια περιοχή πλήρως ορεινή και απομονωμένη, με πολύ λίγες ή μηδαμινές αποτελεσματικά καλλιεργούμενες εκτάσεις με αρκετά μεγάλο δάσος που δεν είναι όμως, για διάφορους λόγους, αξιοποιήσιμο ή δεν πρέπει να γίνει εκμετάλλευσή του, με πληθυσμό που φθίνει σταδιακά με ρυθμούς αρκετά ανησυχητικούς, με έντονες πλέον τάσεις πλήρους εγκατάλειψης, αφού οι νέοι οικογενειάρχες, με παιδιά μέχρι 15 ετών, μετακομίζουν συνεχώς στις πλησιέστερες πόλεις Λαμία, Καρδίτσα, Αγρίνιο».
Περισσότερα...
 


bottom

Valid XHTML and CSS.