.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Γενική Συνέλευση 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ. 13/5/2009 – 22:00 

Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας

Κυριακή 10/5/2009

Στην αίθουσα, που φιλοξενούνται τα γραφεία του Συλλόγου μας, στη Λ. Γαλατσίου 43, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του την Κυριακή 10/5/2009 και ώρα 11:00. Η προσέλευση αρκετών μελών άρχισε από τις 10:00, για καφεδάκι και συζήτηση για διάφορα θέματα. Κατά την έναρξη το Δ.Σ. πρότεινε για Πρόεδρο της Συνέλευσης τον Κούρο Δημήτριο και μέλη τους Παναγιώτη Συρογιαννίδη και Νίκο Τριανταφύλλη, πρόταση που έγινε δεκτή απ’ όλους.Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικός, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης καθόρισε το πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε: α) ομιλία του Προέδρου,β) ομιλίες μελών, μέχρι 5 λεπτών εκάστη,γ) ψήφιση προτάσεων.Κατόπιν έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτριο Γεωργαλή, ο οποίος ανέφερε τα παρακάτω: 

Αξιότιμα μέλη του συλλόγου μας

Φίλες και φίλοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας καλοσωρίζει στην ετήσια Γενική Συνέλευση και σας ευχαριστεί για την παρουσία σας, η οποία μας τιμά ιδιαίτερα.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση έχει ως αντικείμενό της, το Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό της περιόδου από 16/3/2008 έως τώρα, με σκοπό να ενημερωθεί το Σώμα για τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν από πλευράς Δ.Σ. αυτό το χρονικό διάστημα και τι αυτό σχεδιάζει για την επόμενη περίοδο. Έχει επίσης σκοπό να ενημερώσει το Σώμα για τα έσοδα, τα επιμέρους έξοδα και το ταμειακό υπόλοιπο.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας συνεπεία των αρχαιρεσιών της 13/4/2008 και τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, προβήκαμε στις παρακάτω δραστηριότητες:

·         Στα πλαίσια της άμεσης επικοινωνίας, μέσω των σύγχρονων μοντέλων ενημέρωσης δημιουργήσαμε στο διαδίκτυο τη γνωστή πλέον σε όλους μας ιστοσελίδα www.sesoa.gr στην οποία αναπτύξαμε και αναδείξαμε διάφορα θέματα, προς ενημέρωση όχι μόνο των μελών μας, αλλά και των επισκεπτών. Την ιστοσελίδα έχουν μέχρι σήμερα επισκεφτεί 1995 επισκέπτες με 1467 μοναδικές επισκέψεις. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί σε ειδικό πεδίο και δίκτυο Ευρυτάνων επαγγελματιών σε όλη την Ελλάδα, για να γνωρίζουμε που βρίσκονται οι δικοί μας άνθρωποι και τι προσφέρουν, έτσι ώστε να τους προτιμούμε. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί και με άλλα θέματα, αλλά και με διαφημίσεις, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το ταμείο για τη λειτουργία της. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το Δ.Σ. για όλες τις μέχρι τώρα εργασίες και για έναν ακόμη χρόνο εξασφάλισε δωρεάν παροχή υπηρεσιών.

·         Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, υλοποιήσαμε, κατά το μισό σκέλος την υποχρέωση που απορρέει από το άρθρο 3 παράγραφο ε’, του καταστατικού της δημιουργίας Τράπεζας αίματος. Εντός των ημερών θα κληθούμε να υλοποιήσουμε και το άλλο μισό ενεργοποιώντας την τράπεζα, με την παροχή αίματος. Για τον κανονισμό λειτουργίας της τράπεζας, ζητούμε τη συναίνεση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης. Για το σκοπό αυτό, έχει διανεμηθεί σε έντυπη μορφή ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, τον οποίο παρακαλώ να διαβάσετε και να υποβάλλετε τυχόν παρατηρήσεις σας, προκειμένου να τις συζητήσουμε στη συνέχεια.

·         Στα ίδια πλαίσια, στηρίξαμε αρκετά εγγεγραμμένα και όχι μόνο μέλη του Συλλόγου μας, σε παρουσιαζόμενες σ’ αυτούς υπηρεσιακές ανάγκες και δυσκολίες. Ενδεικτικά αναφέρω, αριθμητικά μόνο, διασφαλίζοντας το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των ενδιαφερομένων, ότι το Δ.Σ. ασχολήθηκε με πενήντα (50) περιπτώσεις μελών, απ’ τις οποίες κατάφερε να περαιώσει θετικά τις τριάντα τέσσερις (34), αριθμός τον οποίο θεωρούμε ότι είναι αρκετά σημαντικός.

·         Στα πλαίσια ανάπτυξης στενής συνεργασίας με άλλους συλλόγους, συμμετείχαμε:

1ον στις εκδηλώσεις των Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», με την παρουσία της Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου μας Όλγας Διώτη, και της ανάδειξης απ’ αυτή της δημιουργίας και της λειτουργίας του Συλλόγου μας,

2ον στην εκδήλωση για το έτος Κατσαντώνη 2008 που έγινε στο Μάραθο Αγράφων, με την επίσημη παρουσία του Συμβούλου Λαογραφικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κοσμά Τσιαμάκη και

3ον στο Πανευριτανικό αντάμωμα 2008 με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κώστα Καλτσούνη. Στα ίδια πλαίσια συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις της γιορτής τσίπουρου στη Δομνίστα, αλλά και σε άλλες πλείστες εκδηλώσεις συλλόγων, όπως ετήσιων χορών και κοπής πίτας. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογός μας, συμμετέχει ως μέλος και στην Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων σύμφωνα με το άρθρο 35 παράγραφος β’ του καταστατικού, στην οποία κατά τις αρχαιρεσίες την 14/12/2008 εξελέγη 4ος στο Δ.Σ. ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας Κώστας Καλτσούνης. Ευχόμαστε, αλλά και εργαζόμαστε στην κατεύθυνση η Ομοσπονδία να βρει το δρόμο της και να ξεπεράσει τα τελευταία προβλήματα γιατί έχει να επιτελέσει σημαντικό έργο στο συντονισμό των Συλλόγων της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

·         Στα πλαίσια της σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, αλλά και της ψυχαγωγίας τους οργανώσαμε συνάντηση των διαμενόντων στην Αττική τέλος Νοεμβρίου, χωρίς οικονομική γι’ αυτούς επιβάρυνση. Τέτοιες συναντήσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Καρπενήσι, στη Λαμία, το Αγρίνιο και τη Λειβαδιά. Δυστυχώς μας πρόλαβαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη και μας άφησαν λίγο πίσω. Ευελπιστούμε να τις υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον. Οργανώσαμε επίσης και τον 1ο ετήσιο χορό την 6/2/2009, ο οποίος στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία τόσο από πλευράς προσέλευσης, όσο και από πλευράς παλμού. Την εκδήλωση αφιερώσαμε στο συμπατριώτη μας αστυνομικό Κώστα Παλιούρα (για όσους δε γνωρίζουν ο Κώστας τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας και δυστυχώς έχασε ένα μέλος του σώματός του). Σε τέτοιες ενέργειες φιλοδοξούμε να προβούμε και στο μέλλον. Στην ίδια εκδήλωση τιμήσαμε τα παιδιά μας, που το 2008 πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενέργεια η οποία φέρνει πιο κοντά τους νέους στη δραστηριοποίησή τους στους Συλλόγους. Τιμήσαμε επίσης και ανθρώπους που προσέφεραν στο Σύλλογο σημαντική βοήθεια είτε ήταν μέλη, είτε όχι.

·         Στα πλαίσια συνεργασίας με τους φορείς του τόπου μας, είχαμε συναντήσεις, συζητήσεις και συνεργασία για διάφορα θέματα που απασχολούν τα Σώματα Ασφαλείας και της ευημερίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας γενικότερα, με το Βουλευτή του Νομού μας Ηλία Καρανίκα, το Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά, το Δήμαρχο Αγράφων Χρήστο Μπούρα, αλλά και άλλων προσώπων.

·         Τέλος, εκδώσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα αποκλειστικά στη Γενική Συνέλευση ενημερωτικό φυλλάδιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές, προσφορά στους απανταχού Ευρυτάνες. Το εν λόγω φυλλάδιο θα διανεμηθεί σε όλους τους Δήμους, τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Ευρυτανίας, στους Συλλόγους και στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της διανομής του, ανέλαβαν και τα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Νομού μας, οι τρεις εβδομαδιαίες εφημερίδες, (Ευρυτανικά Νέα, Ευρυτανικός Παλμός και Ευρυτανικός Τύπος) οι οποίες θα το διανείμουν δωρεάν σε μορφή ένθετου. Το εν λόγω φυλλάδιο παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες, ενέργειες πρόληψης και αυτοπροστασίας, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Τέτοιο έντυπο δεν έχει διανεμηθεί ποτέ από οποιοδήποτε Κρατικό Φορέα. Σημαντική θεωρούμε και τη συμβολή των χορηγών για την έκδοσή του, η οποία σημειωτέον δεν επιβαρύνει το ταμείο του Συλλόγου μας.

Στόχος του Δ.Σ. για την επόμενη περίοδο είναι συνέχιση των δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα.(Ολοκλήρωση Τράπεζας αίματος, συναντήσεις με μέλη στην Επαρχία, καλώς νοούμενη αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη, εκδηλώσεις συμπαράστασης σε συγκεκριμένες ειδικού ενδιαφέροντος κοινωνικές ομάδες του τόπου μας, όπως παιδιά, γέροντες κ.λπ., μεγαλύτερη συμμετοχή μελών στις εκδηλώσεις και εγγραφή περισσοτέρων μελών). Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στη δημιουργία στην Ευρυτανία Μουσειακού Χώρου, με αντικείμενα προερχόμενα από την ιστορική διαδρομή των εν Ελλάδι Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και άλλων Χωρών, με την ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας και μέλους του Συλλόγου Ηλία Μπουμπουρή, ο οποίος διαθέτει μια καταπληκτική συλλογή, που προτίθεται να τη διαθέσει μέσω του Συλλόγου μας, προσφορά σ’ όλους τους Ευρυτάνες.

Οικονομικά θεωρούμε ότι δεν θα υπερβούμε τα ποσά τα οποία διαχειριστήκαμε μέχρι τώρα, αφού οι υπό προγραμματισμό εκδηλώσεις δεν έχουν μεγάλο κόστος και με δεδομένο ότι στις περισσότερες απ’ αυτές αυτό το αναλαμβάνουν διάφοροι χορηγοί. Αναμένουμε λοιπόν τα έξοδά μας να κυμανθούν περίπου στις 7.000 ευρώ, ήτοι λειτουργικά και λοιπά έξοδα περίπου 1000 ευρώ, επικοινωνία με μέλη περίπου 1000 ευρώ (Επιστολές & SMS) και 5000 ευρώ σε εκδηλώσεις. Από πλευράς εσόδων φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε τα 10.000 ευρώ, τα οποία υπολογίζουμε να εισπράξουμε από συνδρομές και εγγραφές μελών περίπου 3.500 ευρώ, από δωρεές 2.500 ευρώ και 4.000 ευρώ περίπου, από εκδηλώσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό απ’ όλους μας, προς απογοήτευση όμως ορισμένων οι οποίοι έλεγαν ή έγγραφαν ότι δημιουργήθηκε άλλος ένας σύλλογος σφραγίδας ή εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων, παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους που θέτουν καταρχήν οι καταστατικές υποχρεώσεις, κατά δεύτερον οι στόχοι που θέσαμε εμείς ως Δ.Σ., μετά την εκλογή μας και κατά τρίτον η συνείδηση του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί, μακριά από σκοπιμότητες, πολλώ δε μάλλον κομματικές.

Σε κάποιους που βιάστηκαν να πουν ότι «σιγά τι κάνανε στο χρόνο που πέρασε» και εξέφρασαν την επιθυμία να απέχουν από το Σύλλογο και δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους, οφείλω να απαντήσω ότι οι ίδιοι, δε συμμετείχαν, σε καμιά από τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις μας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη, ας ακούσουν τουλάχιστον αυτά που λέμε σήμερα.

Οφείλουμε επίσης σήμερα, να αποτείσουμε φόρο τιμής στη γιορτή της μάνας που μας γέννησε, προσφέροντάς της ένα λουλούδι. Να μην ξεχάσουμε επίσης την ανώνυμη Ευρυτάνισα μάνα, στις δύσκολες περιόδους που διένυσε ο τόπος μας, ως σύμβολο ζωής και αγώνα.

Με τη συναίνεσή σας κ. πρόεδρε και εκ μέρους όλων των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. ζητώ από τη Γενική Συνέλευση:

1ον: τη Διοικητική και Οικονομική απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου για την υπό συζήτηση περίοδο, ήτοι από 16/3/2008 έως 9/5/2009.

2ον: Την επικύρωση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Τράπεζας αίματος.

3ον: Την εσαεί δωρεά εγγραφή και συνδρομή ως μέλος του Συλλόγου του συμπατριώτη μας αστυνομικού Κώστα Παλιούρα, ως συνέχεια της ελαχίστου αναγνώρισης της προσφοράς ζωής επί τη επτελέσει του καθήκοντος και

4ον: Την ψήφιση του προϋπολογισμού για την επόμενη οικονομική περίοδο.

Στο σημείο αυτό, καλώ τον ταμία του Συλλόγου μας Νίκο Γκούρλια, για την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της περιόδου.

Σας ευχαριστώ πολύ.-

 Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο ταμίας του Συλλόγου κ. Νίκος Γκούρλιας, ο οποίος ανέγνωσε το πρακτικό της εξελεγκτικής επιτροπής, που υπογράφουν ο πρόεδρος αυτής κ. Ανδρέας Γερονίκος και τα μέλη Ελένη Τσιαστούλη και Θανάσης Γυφτομήτρος. Ο ταμίας διαμοίρασε στους παρόντες ενημερωτικό φυλλάδιο με ανάλυση των οικονομικών της περιόδου, διαβάζοντας το στο ακροατήριο, όπως αυτό παρουσιάζεται παρακάτω: 

            Οικονομική περίοδος από 16/3/2008 έως 9/5/2009
 
          Έσοδα
 
Α/ΑΑ Τ Ι Ο Λ Ο Γ Ι ΑΠΟΣΟ €
1.Μεταφορά υπολοίπου 2007-2008203,48
2.Συνδρομές και εγγραφές μελών4880
3.Έσοδα χορού 6/2/20096288
 ΣΥΝΟΛΟ  ΕΣΟΔΩΝ11371,48
Παρατήρηση: Στο ταμείο εκκρεμούν εισπράξεις ποσού 1.170,00 ευρώ από δωρεές για τη βράβευση των φοιτητών στο 1ο ετήσιο χορό.
            Έξοδα
 
Α/ΑΑ Τ Ι Ο Λ Ο Γ Ι ΑΠΟΣΟ €
 Εξόφληση αναγνώρισης καταστατικού200,00
 Αίθουσα Zafolia για Γ.Σ. 16/3/08492,00
 Πρόστιμο καθυστέρησης ΑΦΜ50,00
 Έξοδα διεξαγωγής εκλογών 13/4/08200,00
 Κατοχύρωση ονόματος ιστοσελίδας21,42
 Έξοδα συνάντησης μελών Αθήνας350,00
 Αγορά αναλωσίμων26,28
 Μίσθωση Ταχ. Θυρίδας 2008 & 2009105,42
 Ταχυδρομικά έξοδα επιστολών501,83
 Αποστολές SMS670,09
 Δωρεές σε άλλους συλλόγους190,00
 Αγορά (3) φορητών υπολογιστών1170,00
 Γενικά έξοδα χορού 6/2/20095804,00
 ΣΥΝΟΛΟ  ΕΞΟΔΩΝ9781,04
 
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ:+1590,44
Σε τραπεζικό λογαριασμό1000,00
Στα χέρια του ταμία590,44

Το προεδρείο της Γ.Σ. άνοιξε κατάλογο ομιλητών και πρώτος το λόγο έλαβε ο Ταξίαρχος, μέλος του Συλλόγου μας, κ. Χρήστος Ντζούφρας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται ανάμεσά μας και επεσήμανε το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει πλέον ο Σύλλογός μας, σε όλα τα επίπεδα. Για το λόγο αυτό συνεχάρη το Δ.Σ.

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Συγγούνης, (από τους πρωτοστατούντες στην καθιέρωση του συνδικαλιστικού οράματος των Σωμάτων Ασφαλείας, για τα οποία υπέστη και διώξεις), ο οποίος με τη σειρά του επαίνεσε το μέχρι τώρα έργο του Δ.Σ. Στην ομιλία του συμπεριέλαβε και το επίκαιρο θέμα για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη τοποθέτηση των ανεμογεννήτριων στα όμορφα βουνά της Ευρυτανίας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αλλοίωση του περιβάλλοντος.

Μίλησαν επίσης, με σύντομες τοποθετήσεις: ο Νίκος Διαμαντής, η Ελένη Τσιατσούλη, ο Κώστας Καλτσούνης, ο Άρης Γαντζούδης, ο Ανδρέας Γερονίκος, ο Θανάσης Γυφτομήτρος, ο Παναγιώτης Κουτρομάνος και ο Βασίλης Κουρέτσης.

Όλοι οι παραπάνω επισήμαναν τη σημαντική απόφαση του Δ.Σ., να προχωρήσει σε έκδοση φυλλαδίου με οδηγίες που αφορά προστασία από φυσικές καταστροφές, το οποίο έχουν ανάγκη οι συμπατριώτες μας στην Ευρυτανία.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Πρόεδρος της συνέλευσης, έθεσε προς ψήφιση τις προτάσεις του Δ.Σ., όπως αυτές αναγράφονται παραπάνω και οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα. Μετά απ’ αυτό, το προεδρείο της Γ.Σ., έληξε αυτή, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Ακολούθησαν συζητήσεις σε πηγαδάκια για διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο την επικαιρότητα, όσο και τα δρώμενα στην Ευρυτανία γενικότερα.

 
bottom

Valid XHTML and CSS.