.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Καταπόνηση του Αστυνομικού Προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ.: 29/5/2012 – 14:00

Για ακόμη μια φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας επανέρχεται με καταγγελίες, για τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση Προεδρικών Διαταγμάτων με αποτέλεσμα τη συνεχή καταπόνηση του Αστυνομικού Προσωπικού που συμμετέχει στη Διμοιρία Υποστήριξης και τις υπηρεσίες της Α.Δ. Ευρυτανίας να υπολειτουργούν. Η ΠΟΑΣΥ κάνει παρεμβάσεις προς την Φυσική και Πολιτική ηγεσία.

Διαβάστε στη συνέχεια την επιστολή της ΠΟΑΣΥ προς την ηγεσία του σώματος.....

Θέμα: «Διμοιρία υποστήριξης Α.Δ. Ευρυτανίας»

Κύριε Αρχηγέ,

Για ακόμη μια φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας επανέρχεται με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 315/2/3 από 26/04/2012 έγγραφό της, καταγγελτικού περιεχομένου, στο οποίο περιγράφει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση Προεδρικών Διαταγμάτων με αποτέλεσμα τη συνεχή καταπόνηση του Αστυνομικού Προσωπικού που συμμετέχει στη Διμοιρία Υποστήριξης και τις υπηρεσίες της Α.Δ. Ευρυτανίας να υπολειτουργούν. Σημειωτέον ότι η Α.Δ. Ευρυτανίας έχει μάχιμο προσωπικό εξήντα (60) Αστυνομικούς και από αυτούς συγκροτείται η διμοιρία υποστήριξης, συμμετέχοντας το ίδιο στη συγκρότησή της συγκριτικά με τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις, μη λαμβανομένου υπόψη του μικρού αριθμού υπηρετούντων αστυνομικών της Α.Δ. Ευρυτανίας.

Επίσης, η Ομοσπονδία την 11/02/2011 με το υπ' αριθ. 309/4/13β έγγραφό της είχε γνωστοποιήσει στον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ότι: «ότι τα λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται οι διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ευρυτανίας δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις προδιαγραφές – προϋποθέσεις της ασφάλειας μετακίνησης του προσωπικού ιδίως σε μακρινές αποστάσεις που τελευταία είναι συχνότατες προς ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας καθώς και στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις μετακινήσεις αυτές», χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για το θέμα αυτό.

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ομοσπονδία έχει κατ' επανάληψη αναδείξει το ζήτημα των συχνών μετακινήσεων Αστυνομικών Δυνάμεων, για την αντιμετώπιση διαφόρων υπηρεσιακών αναγκών και επειδή τελευταία η τακτική αυτή τείνει να είναι καθημερινό φαινόμενο παρακαλούμε, όπως με παρέμβασή σας το όλο ζήτημα τύχει θετικής αντιμετώπισης στο σύνολό του, με περιορισμό των μετακινήσεων αυτών στις απολύτως αναγκαίες. Ειδικότερα με την οποιαδήποτε μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στη σχετική διαταγή πρέπει να διατυπώνεται η κοστολόγησή της, να προεγκρίνεται η σχετική δαπάνη και να υπάρχει διασφάλιση των μετακινούμενων συναδέλφων από κάθε πλευρά ως προς τον τρόπο μετακίνησης, της διαμονής και του ωραρίου εργασίας τους με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών προς τούτο διατάξεων.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είναι δίπλα, στηρίζει και ενώνει τη φωνή του με την προσπάθεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας, να αναδείξει το πρόβλημα της καταπόνησης του αστυνομικού προσωπικού που αυθαίρετα καταστρατηγούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα. Ωστόσο το πρόβλημα έγινε γνωστό σε μας από τα ΜΜΕ της Ευρυτανίας και όχι από την Ένωση. Ας είναι, στο δίκαιο αγώνα τους, τους στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.

 
bottom

Valid XHTML and CSS.