.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Μήνυμα προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την ημέρα των οδηγών PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ.: 10/5/2012 – 15:00

Ένα ενδιαφέρον μήνυμα με την ευκαιρία της ημέρας των οδηγών απηύθυνε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικός Διευθυντής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Παρατίθεται αυτούσιο:

 

«Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου προστάτου των οδηγών επιθυμών να απευθυνθώ προς όλους τους οδηγούς και να υπενθυμίσω την ευθύνη που έχουν για την ζωή τους και την ζωή των συνανθρώπων μας.

Γι’ αυτό όταν οδηγούν αυτοκίνητο ή μηχανάκι χρειάζονται σύνεση, προσοχή, ψυχική ηρεμία, γνώση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και κυρίως  την επίκληση της βοήθειας του Θεού στο δύσκολο έργο τους.

Δυστυχώς καθημερινά θρηνούμε αθώα θύματα και κυρίως νέους ανθρώπους, που χάνουν την ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Η ζωή του ανθρώπου έχει δοθεί από τον ίδιο τον Θεό γι’ αυτό και είναι ιερή και οφείλουμε να την σεβόμαστε και να την προστατεύουμε.

Όλοι οι οδηγοί των υπηρεσιακών ή ιδιωτικών αυτοκινήτων πριν οδηγήσουμε θα πρέπει να ζητούμε την ευλογία και την προστασία του Θεού για το μεγάλο λειτούργημα που αναλαμβάνουμε.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στο προσωπικό της τροχαίας που καθημερινά δίνει την μάχη στους δρόμους με αντίξοες πολλές φορές καιρικές συνθήκες μακριά από τις οικογένειές τους ακόμη και στις μεγαλύτερες εορτές του χρόνου προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, να διευκολύνουν τους συνανθρώπους μας και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι μας ότι προσφέρουν ένα μεγάλο λειτούργημα και συγχρόνως ιερό καθήκον προς τον συνάνθρωπο.

Η Θρησκευτική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στα πλαίσια του ποιμαντικού της έργου έχει καθιερώσει την «Ημέρα Προσευχής για τους οδηγούς» κατά την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου προστάτου των οδηγών.

Όπως είναι γνωστό ο Άγιος Χριστόφορος επειδή ήταν μεγαλόσωμος μετέφερε στην πλάτη του τους ανθρώπους που ήθελαν να διασχίσουν έναν μεγάλο ποταμό στην πατρίδα του ώσπου μετέφερε και τον ίδιο τον Χριστό με την μορφή μικρού παιδιού.

Εύχομαι σε όλους τους οδηγούς αλλά και στο προσωπικό της Τροχαίας ό Άγιος Χριστόφορος να προστατεύει την ζωή τους και να ολοκληρώνουν πάντα το έργο που έχουν αναλάβει για το καλό της κοινωνίας».

 
bottom

Valid XHTML and CSS.