.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Διακρίσεις παιδιών μας. Η Ευρυτανοπούλα Σακκά Ανθή του Γεωργίου, μας κάνει υπερήφανους. PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ.: 23-3-2012 – 23:00

Βραβείο προόδου και χρηματικό ποσό {1.000}$ δολλαρίων απένειμε η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής *ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ* στη Σακκά Ανθή του Γεωργίου (κόρη του μέλους του Συλλόγου μας) πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπάιδευσης Κύπρου και μεταπτυχιακής φοιτήτριας στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Εκδημοκρατισμό του Inter-University Center ( EIUC).

Η ίδια από τη Βιέννη απέστειλε προς την Ένωση την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή.

«Θαυμάζω τους Ευρυτάνες.

Θαυμάζω τους Ευρυτάνες παππούδες και προπαππούδες μας γιατί έκαναν την πέτρα χώμα, την καλλιέργησαν και επιβίωσαν. Τους θαυμάζω γιατί, αν και κανένας θα περίμενε, να είναι αλάξευτοι όπως οι ογκόλιθοι  των ορεινών μας τοπίων, αυτοί  εκτίμησαν την αξία της εκπαίδευσης και με πενιχρά οικονομικά σπούδασαν παιδιά. Παιδιά που μακριά από την σκέπη της οικογένειας, ξεπρόβαλλαν αγέρωχα σαν τις αετοκορφές του Βελουχιού και με την καθαρότητα του χαρακτήρα τους, όμοια των κρυστάλλινων πηγών μας. κατάφεραν να κατακτήσουν, να διαπρέψουν και να διακριθούν στα διάφορα επιστημονικά, επιχειρηματικά ,διοικητικά άκρως νευραλγικά  πεδία της κοινωνίας μας . Η ευρηματικότητα, η αδήριτη ανάγκη για εξέλιξη  και επιβίωση  που σας κληροδοτήθηκε από την αντιξοότητα της γης μας επιβεβαιώνεται κάλλιστα μέσα από την ίδρυση της Ένωσης των  Ευρυτάνων της  Αμερικής  στην οποία σταθήκατε πρωτεργάτες και άξιοι συνεχιστές.  Χωρίς γλώσσα τα καταφέρατε με τον καλύτερο τρόπο, ορθοποδήσατε, συγκεντρωθήκατε προβάλλατε και προβάλλετε τον Ελληνικό πολιτισμό και το ιδιαίτερο άρωμα της Ευρυτανίας σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, χωρίς ποτέ να μας ξεχνάτε.! Νοιώθω πολύ μικρή να πω το οτιδήποτε για την προσωπική μου πορεία μπροστά σε αυτά που εσείς καταφέρατε. Το μόνο ίσως που πρέπει να τονίσω είναι  πως σήμερα, έχοντας την εμπειρία των επίπονων λαθών του παρελθόντος σε συνδυασμό με την τη γνώση και τα τις απτές αποδείξεις του δύσκολου παρόντος που βιώνουμε η συνεισφορά της δικής μου γενιάς  ας  είναι η καλλιέργεια της καθαρής σκέψης. Οι Ευρυτάνες αποδεδειγμένα ξέρουμε να πολεμάμε και να βγαίνουμε νικητές. Η καινούρια μάχη που καλούμαστε να δώσουμε είναι πρωτίστως μια μάχη αυτοπροσδιορισμού και επαναπροσδιορισμού στο παρόν συγκείμενο. Ας εκπαιδευτούμε λοιπόν στο να δίνουμε ευκαιρία στον Άνθρωπο, παραμερίζοντας κάθε τεχνητό εμπόδιο ιδεολογίας και ιδιοτελούς  συμφέροντος. Είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε πως πρέπει όλοι μαζί να πάψουμε να ζούμε ελπίζοντας πως κάτι θα αλλάξει . Είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε πως είναι χρέος σας και χρέος μας να  διεκδικήσουμε την ελπίδα της αλλαγής.  Μια ελπίδα της οποίας όλοι είμαστε νόμιμοι κληρονόμοι. Μας ελπίδας που ο μόχθος των γονιών σας και των παππούδων μας έδωσε πνοή και ζητάει διαιώνιση. Είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε πως ο συμβιβασμός είναι εχθρός της ποιότητας. Και εμείς χρειαζόμαστε αυτή την ποιότητα για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε στον τόπο μας ,στον τόπο που δεν πουλάμε σε κανένα καιροσκόπο που περιμένει να αδράξει την ευκαιρία του δικής μας απραξίας! Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να  ευχαριστήσω την  Ένωση  Ευρυτάνων  Αμερικής  *ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ* για την βράβευσή μου, καθώς  και την αντιπροσωπεία της Ένωσης στην Ελλάδα ,τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ  αυτής».

 

Επίσης ο φοιτητής επί πτυχίω στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών, Σακκάς Ιωάννης του Γεωργίου υιός του μέλους του Συλλόγου μας, τον οποίο βράβευσε ο Σύλλογός μας,  παράλληλα με τις σπουδές του, πήρε στις 22-6- 2011 και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα 10, από τη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ιερού Ναού Ζωοδόχου πηγής Αθηνών (Οδού Ακαδημίας).

 

Συγχαρητήρια και στα δύο παιδιά, αλλά και στο Γιώργο και τη σύζυγό του. Να είναι όλοι υγιείς και τα παιδιά και οι γονείς. Μας κάνουν υπερήφανους.

 
bottom

Valid XHTML and CSS.