.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Ένσταση κατά της διαδικασίας συγκρότησης σε σώμα των μελών του ΔΣ της ΟΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ.: 16/3/2012 – 23:00

Ένσταση κατά της διαδικασίας συγκρότησης σε σώμα των μελών του ΔΣ της ΟΕΣ, υπέβαλε ο μειοψηφήσας υποψήφιος για πρόεδρος της ΟΕΣ κ. Βασίλης Τσιαμάκης. Με επιστολή του που απευθύνει στο νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Πάνο Παύλο καταγγέλλει τη διαδικασία εκλογής προέδρου που έγινε την Παρασκευή 9-3-2012 στα Γραφεία, αλλά και προσωπικά τον ίδιο. Όπως αναφέρει στην επιστολή-ένσταση, ο κ. Πάνος Παύλος νόθευσε το αποτέλεσμα το οποίο υποστηρίζει ότι ήταν υπέρ του.

Η κατάσταση θυμίζει μέρες του 2008-2009 όταν οι παραιτήσεις έπεφταν μία μετά την άλλη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ομοσπονδία στο Πρωτοδικείο και να σηκώσει κεφάλι μετά από δύο χρόνια, μια κατάσταση που στοίχησε σε κύρος και τραυμάτισε την ενότητα των μελών-συλλόγων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της επόμενης προέδρου, εγκρίτου τέως δικαστικής λειτουργού Ελευθερίας Φραγκάκη, αλλά και άλλων μελών του απερχόμενου Δ.Σ. η ενότητα δεν επετεύχθη και αποτυπώθηκε από τη μεγάλη αποχή, τόσο σε υποψηφίους για το Δ.Σ. και το Εποπτικό Συμβούλιο, των αρχαιρεσιών της 4/3/2012 (κατατέθηκαν για το ΔΣ, δεκαεπτά υποψηφιότητες και εκλέχθηκαν δεκαπέντε, ενώ στο Εποπτικό Συμβούλιο κατατέθηκαν με το ζόρι πέντε και εκλέχτηκαν όλοι), όσο και με την αυτοπρόσωπη παρουσία των αντιπροσώπων των συλλόγων (ψήφισαν περίπου ενενήντα αντιπρόσωποι, σε σύνολο πάνω από τριακόσιους).

Τέλος σε αυτή την εφιαλτική περίοδο, φάνηκε ότι θα δινόταν με την εκλογή του Κώστα Καλτσούνη και των υπολοίπων μελών, για το γεγονός ότι κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι, απ’ όλους. Ο Κώστας είναι φύση πράος, ήρεμος και ανεκτικός, βαθύς γνώστης της πραγματικότητας της Ομοσπονδίας, με μεγάλη πείρα. Συμμετείχε σε όλα τα τελευταία συμβούλια και βέβαια ήταν αυτός που πήρε στα χέρια του την ευθύνη, μετά το πρωτοδικείο, να οδηγήσει ομαλά την Ομοσπονδία σε εκλογές, στις οποίες έχασε καθαρά από την Ελευθερία Φραγκάκη, αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και παρά τα τεράστια προσωπικά προβλήματα που βίωσε την προηγούμενη διετία στάθηκε στο ύψος του και πάλεψε για την πολυπόθητη ενότητα. Την προσπάθειά του αυτή επιβράβευσαν οι Ευρυτάνες αντιπρόσωποι των Συλλόγων, τον κατέταξαν 2ο στις προτιμήσεις τους και τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. τον εξέλεξαν πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων.

Τούτη δω η ιστοσελίδα σέβεται και τιμά τη διαδρομή όλων, αλλά και του καθενός ξεχωριστά στα πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας μας και από αυτή την τιμή δεν λείπει ο κ. Βασίλης Τσιαμάκης, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του σ’ αυτό. Γεννάται όμως το ερώτημα γιατί ο κ. Βασίλης Τσιαμάκης προέβη στην ενέργεια αυτή και κυρίως γιατί το έκανε με την πάροδο τουλάχιστον πέντε ημερών, ενώ είχε τη δυνατότητα και την ευκαιρία, εφόσον διαπίστωσε ατασθαλία, να το κάνει επί τόπου, όπως άλλωστε ορίζεται προφανώς από το καταστατικό και βεβαίως από την εκλογική νομοθεσία. Μεγαλύτερο δε ερώτημα γεννάται από το ύφος της επιστολής και κυρίως από το τελείωμά της στο οποίο αναφέρει αυτολεξεί τα εξής: «… Ενίσταμαι και ζητώ να επαναληφθεί η εκλογή για το αξίωμα του προέδρου της (Ο.Ε.Σ.) και να συγκληθεί αμέσως το Δ. Συμβούλιο της ΟΕΣ για το λόγο αυτό. Διαφορετικά θα αναγκαστώ να προσφύγω στα δικαστήρια».

Δηλαδή εν ολίγοις μας λέει ότι αν δεν γίνει επανάληψη της εκλογής θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Το πώς ακούγεται αυτό, αφήνεται στην κρίση σας.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι αναυθαίρετο δικαίωμα του καθενός και κυρίως αυτού που πιστεύει ότι σε βάρος του διαπράχθηκε αδικία. Αδικήθηκε όμως πράγματι ο κ. Τσιαμάκης στη διαδικασία εκλογής και αν ναι γιατί αυτό δεν καταγγέλθηκε επί τόπου;. Επίσης από πόσους και ποιους άλλους έγινε αντιληπτό αυτό; Γιατί αυτοί οι υπόλοιποι δεν το κατήγγειλαν; Και αν δεν αδικήθηκε ο κ. Τσιαμάκης, θα πρέπει η άλλη πλευρά να προσφύγει και αυτή στη δικαιοσύνη για άδικη επίθεση που δέχθηκε; Έτσι ανοίγει ένας φαύλος κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ. Τελειώνει όμως η υπομονή των Ευρυτάνων και δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει.

Κύριοι:

Συμμορφωθείτε, σταματήστε τις διενέξεις, κάντε σημαία το «εμείς»,απαλλαχτείτε απ’ το «εγώ», αφήστε τον κόσμο ήσυχο τούτες δω τις δύσκολες μέρες που δοκιμάζεται όλος ο κοινωνικός ιστός της Ελληνικής κοινωνίας. Σας βαρεθήκαμε.

Καλούμε όλους τους προηγούμενους προέδρους της Ομοσπονδίας να πάρουν θέση και να εξηγήσουν τι διακυβεύει η θέση του Προέδρου και κάθε φορά γίνεται χαμός; Επιτέλους.

Συντάκτης: Δημήτριος Σπ. Γεωργαλής

                         Πρόεδρος ΣΕΣΟΑ

Το άρθρο είναι βασισμένο σε ρεπορτάζ έγκριτων και έγκυρων Μέσων Ενημέρωσης του Νομού μας, οι δε επισημάνσεις, κρίσεις και λοιπές παρατηρήσεις, απηχούν τις προσωπικές απόψεις του συντάκτη.

Και κάτι ακόμα. Η πρότασή μου στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας είναι η διαγραφή μας από την Ομοσπονδία με την αιτιολογία ότι ταλαιπωρεί την αισθητική μας.-

 
bottom

Valid XHTML and CSS.