.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Η συνάντηση του Καραμπά με τους Συλλόγους PDF Εκτύπωση E-mail

Δημ.: 12/3/2012 – 22:00

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών των Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο "Πάρνων" (3ης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη) η συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά, για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πάνω σε σημαντικά θέματα για την Ευρυτανία και κυρίως για το οδικό της δίκτυο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν:

- o πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων Δημήτρης Τσιώλης,

- ο Χρήστος Σκαρμούτσος εκ μέρους του δημάρχου Καρπενησίου,

- ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ασπροποτάμου Αγράφων Χρήστος Δημητρόπουλος

- ο Ευρυτάνας δικηγόρος Γιώργος Λάγαρης

- ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ. Κώστας Καλτσούνης

- ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης Κώστας Παπαδόπουλος

- ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων Γιάννης Ζούμπος

- αρκετοί Πρόεδροι άλλων Συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Δημήτρης Γεωργαλής

- πολλά μέλη του Συλλόγου μας, που εκπροσωπούσαν τους τοπικούς Συλλόγους των χωριών τους, όπως οι: Νίκος Ψιχάλας, Ηλίας Μπουμπουρής, Παναγιώτης Κουτσολάμπρος, Κώστας Μώκας, Χρήστος Καλτσής και ο Δημήτρης Κουκουράβας εκ μέρους της κίνησης πολιτών Πρασιάς

- δημοσιογράφοι εφημερίδων και blog του Νομού, όπως ο Χρήστος Αρβανίτης, η Ελένη Ζαγανιάρη, ο Χρήστος Κίτσιος

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, Λάμπρος Τσιτσάνης, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προέδρους και τα μέλη των Ευρυτανικών συλλόγων που εδρεύουν στην Αθήνα. Όπως είπε, σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία, η συλλογή στοιχείων επικοινωνίας και η καταγραφή  αιτημάτων, προβληματισμών και προτάσεων των προέδρων των συλλόγων. Τόνισε επίσης το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που καλούνται να έχουν οι σύλλογοι, στην ανάπτυξη του τόπου, κυρίως μετά τη νέα διοικητική αλλαγή της χώρας, ενώ δήλωσε ότι παρόμοιες συναντήσεις θα γίνουν ξανά στην Αθήνα, αλλά και στο Αγρίνιο τη Λαμία και τη Βοιωτία.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, ο οποίος ανέλυσε το πρόγραμμα ανάπτυξης της Περιφέρειας για το Νομό μας, κάνοντας συχνά, πυκνά και αναφορές στην προηγούμενη θητεία του ως δημάρχου Καρπενησίου. Τόνισε δε ιδιαίτερα την προσπάθεια που καταβάλει και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς για τα προβλήματα του Νομού μας.

Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων Κώστας Καλτσούνης, κρατώντας χαμηλούς τόνους σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας. Μίλησαν επίσης οι Κώστας Παπαδόπουλος και  Γιάννης Ζούμπος, ενώ αιχμηρά και εύστοχα ήταν τα σχόλια και οι επισημάνσεις κυρίως του Νίκου Ψιχάλα για παράνομη λατομεία και αμμοληψία στο ποτάμι κατά μήκος του δρόμου Χελιδώνας, χωρίς κανένας φορέας του Νομού να συγκινηθεί.

Παρέμβαση για τους δρόμους των Αγράφων και ιδιαίτερα για το Μάραθο έκανε ο Ηλίας Μπουμπουρής.

Μίλησαν επίσης και πολλοί άλλοι παρευρισκόμενοι.

 
bottom

Valid XHTML and CSS.