.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Ο.Ε.Σ. και τώρα η ώρα της καρέκλας; PDF Εκτύπωση E-mail

 Δημ. 19/3/2010 – 23:38

Δημητρίου Σπ. Γεωργαλή

Προέδρου Πανελλήνιου Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας

Πλησιάζει η κρίσιμη συνεδρίαση των εκλεγμένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων και οι Ευρυτάνες που αγαπάμε αυτό το συντονιστικό όργανο αγωνιούμε σκεπτόμενοι τις προηγούμενες καταστάσεις πριν ένα χρόνο, που οδήγησαν την Ο.Ε.Σ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από πολλούς να πέσουν οι τόνοι και επιτέλους να οδηγηθούμε σε μια εκλογή, όπου κύριο στοιχείο θα ήταν η αξιολόγηση των καλυτέρων σύμφωνα με τη γενικότερη προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της Ευρυτανίας και πάντως όχι με κομματικά κριτήρια.

Ως ένα βαθμό, αν και έγινε προσπάθεια χειραγώγησης ψήφων ένθεν, κακείθεν, οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ψήφησαν με άλλα κριτήρια, πέραν των κομματικών. Έτσι υπερψηφίσθηκε η υποψηφιότητα της Φραγκάκη-Σταυροπούλου Ελευθερίας και του Κώστα Καλτσούνη για τη γενικότερη στάση τους, τη σοβαρότητα και την προσφορά τους.

Πρωτιές οι οποίες θέτουν τις βάσεις για έξοδο όχι μόνο της Ο.Ε.Σ., αλλά και άλλων φορέων από τα στενά κομματικά όρια-κριτήρια, ενώ για τους ίδιους αποτελεί, εκτός από τιμητική παρακαταθήκη και στοίχημα για το μέλλον των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου μας.

 Πληροφορίες αναφέρουν και την υποψηφιότητα ενός άλλου, επίσης με μακρά θητεία στην Ομοσπονδία του τρίτου σε σειρά ψήφων, Λευτέρη Κολοβάκη.

Γεγονός πάντως είναι ότι το κλίμα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό του Δεκεμβρίου 2008- Ιανουαρίου 2009 και όποιος από τους τρεις παραπάνω ή άλλος βρεθεί στο τιμόνι της Ο.Ε.Σ., δεν έχει τα περιθώρια τουλάχιστον κομματικής εκμετάλλευσης, αφού την επόμενη φορά θα φύγει με κλωτσιές.

 Η καρέκλα είναι ηλεκτρική και νέοι άνθρωποι που δεν ασχολήθηκαν τούτη τη φορά είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση και να πετάξουν στα τάρταρα τους κομματικούς ή άλλους επιτήδειους που θα θελήσουν να δημιουργήσουν ξανά πρόβλημα.

Από τούτη εδώ την ιστοσελίδα κατά το παρελθόν εκφράστηκες η άποψη πως την ελπίδα στον τόπο μας δεν θα τη φέρουν απεσταλμένοι κομμάτων.

 Την ελπίδα θα φέρουν οι πολίτες που είναι απελευθερωμένοι από πολιτικές πεποιθήσεις και προσωπικές φιλοδοξίες. Εκείνοι που συνήθως δεν εμπνέονται από την παραπολιτική, αλλά από την πολιτική του λογικού, που συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις και προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες, μέσα από ομάδες, ενώσεις και συλλόγους.

Η ιστοσελίδα μας, αλλά και ο Πανελλήνιος Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας, ο οποίος αριθμεί πλέον των πεντακοσίων (500) μελών, δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση του τόπου από στεγανά, τα οποία οδήγησαν στο μαρασμό την αποξένωση, τη μιζέρια και τη μισαλλοδοξία. Είμαστε ο σύλλογος ο οποίος κάνει πράξη τα λεγόμενα περί αυστηρής μη κομματικοποίησης των δράσεών μας, σε όλα τα επίπεδα και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Ζητούμε για όλα αυτά τη συμπαράσταση των υγειών δυνάμεων της Ευρυτανίας και ελπίζουμε σ’ αυτό, όπως ελπίζουμε ότι κάποτε θα μιλάμε για γροθιές ανθρώπων ενάντια στα προβλήματα της καθημερινότητας, στους εισβολείς της καταπάτησης του φυσικού πλούτου, της ομορφιάς και των πηγών της Ευρυτανίας. Είθε να μείνουν αναλλοίωτα, ως παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας.-

 
bottom

Valid XHTML and CSS.