.

Μνημόνιο οδηγιών προστασίας από φυσικές καταστροφές

Καιρός

Χάρτης Ευρυτανίας


Κοπή πίττας του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας PDF Εκτύπωση E-mail

Με ευτυχία έγινε η κοπή πίτας του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας την Κυριακή 7/2/2010 στο ξενοδοχείο «Πάρνων». Το σύλλογο εκπροσώπησε η Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Αναπληρωτής Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Όλγα Διώτη.Παρατίθεται αυτούσιο το Δελτίου τύπου που εκδόθηκε.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Μ. ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ 31, 172 36 ΥΜΗΤΤΟΣ

ΤΗΛ. 210 97. 35. 297, 6936 555 272 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας, που έγινε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Πάρνων» του συμπατριώτη μας κ. Κώστα Αβράμπου. Αν και έβρεχε ασταμάτητα και έντονα εκείνη την ώρα, η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Από κάποια στιγμή και μετά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Οι παρευρισκόμενοι ήταν πάρα πολλοί.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους επισήμους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ήταν η πρώην Υπουργός και Kαθηγήτρια Πανεπιστημίου κυρία Κέλυ Μπουρδάρα, οι πρώην Αντινομάρχες Ευρυτανίας κυρία Όλγα Διώτη και κ. Δημήτρης Τσιώλης, ο Δήμαρχος Κτημενίων κ. Γρηγόρης Χαλκιάς, η κυρία Ειρήνη Πιπερίγκου - Κυριαζή Αρχαιολόγος - Ιστορικός.

Ακόμη μας τίμησαν οι Πρόεδροι: της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κλειτσιωτών κ. Φώτης Κουλαρμάνης, Φουρνιωτών κ. Πέτρος Τσέλιος, Απεραντίων κ. Θωμάς Τσιαμάκης, Βραγγιανιτών «Ο Αναστάσιος Γόρδιος» κ. Κωνσταντίνος Τσιώλης, Παπαρουσιωτών κυρία Ελένη Ντανά, Αλληλεγγύης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Καλλιακούδα» κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος, της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, Γυναικών Ευρυτανίας κυρία Ιουλία Πετροπούλου, Κορυσχαδιτών κυρία Αλέκα Δήμα - Τσιμσιρή, Δυτικοφραγκιστιανών κ. Περικλής Γούλας και Επινιανιτών κ. Παναγιώτης Κουτρουμάνος.

Επίσης, από το Μουσειακό Κέντρο Ευρυτανίας «Ο Εύρυτος», ο Γραμματέας κ. Νικόλαος Καρλιάμπας και ο Ταμίας κ. Παύλος Νταλής, η Αντιπρόεδρος Απεραντίων κ. Γεωργία Βλάχου, ο Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Βελουχιούστην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Αβράμπος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Υπέυθυνος του περιοδικού «Απεραντιακά» συγγραφέας κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος και η πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων κ. Βάσω Χαλκιά.

Με την παρουσία τους λάμπρυναν επίσης την εκδήλωση πολλές κυρίες μέλη και φίλες του Συνδέσμου.Μυνήματα πήραμε από τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, την πρώην Υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, το Δήμαρχο Φουρνάς κ. Ηλία Παπουτσόπουλο, τον πολιτευτή Ευρυτανίας κ. Σεραφείμ Λιάπη (της Νέας Δημοκρατίας), την κυρία Έλσα Σταμέλου (του Κ.Κ.Ε.), την κυρία Έφη Ζαβού (του ΣΥΝ), και το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Φουρνάς Ευρυτανίας.

Επίσης μας ευχήθηκε τηλεφωνικά καλή επιτυχία ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Βασίλης Καραμπάς.Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαστάκης. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η πρώην Υπουργός και Καθηγήτρια του Πνεπιστημίου κυρία Κέλλυ Μπουρδάρα, ο Δήμαρχος Κτημενίων κ. Γρηγόρης Χαλκιάς, Πρόεδρος της Πανευρυτανικής κ. Κώστας Παπαδόπουλος και οι πρώην Αντινομάρχες κυρία Όλγα Διώτη και κ. Δημήτριος Τσιώλης.

Κατόπιν η Πρόεδρος του Συνδέσμου κυρία Ελένη Ζαγανιάρη παρουσίασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αναφέρθηκε περιληπτικά στην μέχρι τώρα πορεία του Συνδέσμου (από το τέλος Νοεμβρίου 2009 που εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα), στα έργα και στις δραστηριότητές του.Στην ομιλία της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σκοπός μας, είναι να φέρουμε κοντά μας όλες τις γυναίκες και να προσφέρουμε με ότι και όπως μπορούμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ευρυτανία. Να κρατήσουμε την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ζωντανά».

Στη συνέχεια, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους η Γενική Γραμματέας κυρία Ελευθερία Φραγκάκη - Σταυροπούλου, η οποία συμπληρώνοντας στα όσα αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Συνδέσμου, μίλησε για τη γυναίκα, τους στόχους και την αποστολή του Συνδέσμου.

Κατόπιν, η ομιλήτρια κυρία Ειρήνη Πιπερίγκου - Κυριαζή, Αρχαιολόγος - Ιστορικός, ανέπτυξε, με εξαιρετική επιτυχία και καταχειροκροτήθηκε, το θέμα «Παναγία η Γυναίκα».

Ο κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος Διευθυντής του περιοδικού «Χωριάτικοι Αντίλαλοι» μας «ξενάγησε» στα χωριά του Κρικελλοποτάμου με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και slides.

Λίγο πριν το τέλος, μοιράστηκαν δώρα (χωρίς λαχειοφόρο) και τα μέλη του Συνδέσμου «φίλεψαν» με παραδοσιακές πίτες, χωριάτικα λουκάνικα, γλυκά και διάφορα άλλα εδέσματα και σέρβιραν κρασί, (λευκό και κόκκινο), που είχε προσφέρει στο Σύνδεσμο, ειδικά για αυτή την εκδήλωση, ο συμπατριώτης μας από τη Βίνιανη κ. Γιάννης Γαζέτας, από τους αμπελώνες της γυναίκας του Μαρίας στη Κύμη της Εύβοιας.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και όλοι αποχώρησαν, αφού είχε πέσει αρκετή ώρα πριν το σκοτάδι, απολύτως ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας

 
bottom

Valid XHTML and CSS.